Herningsholms hemmeligheder

Søndag den 8. oktober kl. 14.00. Herningsholm Museum, Herregårdsparken 1, Herning.

Denne eftermiddag skal vi ind bag malerierne, under jordoverfladen og en tur op på loftet.

Malerisamlingen på Herningsholm afspejler hedens natur- og kulturhistorie, og den indeholder desuden nogle af de væsentligste malerier i landet med relation til Blichers forfatterskab. Hvis man kigger bag om billederne, rummer de måske også ”hemmeligheder”. Det kan være historier i relation til kunstneren, titlen eller motivet. Vi præsenteres for nogle af historierne.

På en tur rundt på fæstningsanlægget skal vi høre om, hvad der gemmer sig under jorden. Der er anlægsspor, som vi har styr på ud fra de arkæologiske undersøgelser, de er bare ikke synlige i dag. Men der er også flere ting, som arkæologerne er stødt på, og som stadig rummer hemmeligheder.

Vi kommer op på Herningsholms loft, hvor der normalt ikke er adgang. Her er der mulighed for at se tagkonstruktionen og klokkespillet. Endvidere skal vi have historien om hovedbygningens såkaldte ”hemmeligheder”.

Fortællere/guider er Finn Nielsen, Hans Rostholm og Henning Pedersen. Der er pause undervejs, hvor Herningsholm-lauget sørger for kaffe og kage. Vi skal også høre lidt om, hvad lauget laver.

Deltagerpris: 50 kr. for medlemmer af Museumsforeningen og medlemmer af Historisk Forening for Herning Kommune. Pris for ikke-medlemmer: 90 kr. Kaffe og kage er inkluderet i prisen.

Betaling: Der betales ved indgangen, kontant eller MobilePay 16597.

Tilmelding: På Museum Midtjyllands hjemmeside: www.museummidtjylland.dk

Der er begrænset deltagerantal, og tilmelding sker efter ”først-til-mølle”-princippet.

Dato

08. okt 2023
Expired!

Tid

14:00 - 17:30

Sted

Herningsholm Museum
Herregårdsparken 1, Herning

Arrangeret af

Museumsforeningen for Museum Midtjylland, Herning

Medarrangør

Historisk Forening for Herning Kommune
Museum Midtjylland
Website
https://museummidtjylland.dk/kalender/