Program 2020

DEN GAMLE BIOGRAF

Tirsdag 4. februar kl. 16.00 og kl. 19.30
Doris Frederiksen, Historisk Forening, viser film fra det gamle Herning.
Sted: Social & SundhedsSkolen, Gullestrupvej 10-12.

GENFORENINGEN

Torsdag 26. marts kl. 19.30
Foredrag ved dr.phil Lars N. Henningsen om Sønderjylland mellem våbenstilstand og genforening. Arrangeres i samarbejde med Grænseforeningen for Herning og Ikast-Brande kommuner.
Sted: Herning Friskole, H.C. Ørsteds Vej 68.

HERNING FOLKEBLADS 150-ÅRS JUBILÆUM SAMT HISTORISK FORENINGS GENERALFORSAMLING

Torsdag 23. april kl. 19.00

Lokalhistoriker og medforfatter Kurt H. Jørgensen fortæller om jubilæumsbogen »150 ideer og tiltag, der har gjort en forskel«. Derefter afholder Historisk Forening generalforsamling.
Sted: Herning Friskole, H.C. Ørsteds Vej 68.

FEJRING AF DANMARKS BEFRIELSE

Mandag 4. maj kl. 18.00

Morten Thing giver med udgangspunkt i sin bog »En sabotør« et portræt af faderen Børge Thing, som kom fra Herning. Foredraget er en del af byens markering af 75-årsdagen for Danmarks befrielse.
Sted: Historiens Hus, Museumsgade 32.

UDFLUGT TIL SALLING OG VIBORG

Søndag 7. juni kl. 9.00 (hjemkomst ca. kl. 17)

Besøg på Spøttrup Borg og i det historiske Viborg. Yderligere oplysninger om program, pris og tilmelding følger i Herning Folkeblad onsdag 15. april 2020 og på historiskforening.dk.
Mødested: Markedspladsen i Møllegade.

SKJORTER OG KUNST

Torsdag 17. september kl. 19.00

En aften med Bitten Damgaard. Gratis for medlemmer af Klub Cobra og Historisk Forening. For øvrige: kr. 75. Arrangeres i samarbejde med Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum.
Tilmelding er nødvendig – send mail med navne på deltagere til chpevent@herning.dk.
Mødested:  Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum, Birk Centerpark.

Yderligere arrangement i efteråret 2020 vil blive annonceret senere.

FORBEHOLD FOR ÆNDRINGER!

Medlemmer GRATIS adgang til foredragene – entré for ikke-medlemmer kan variere.