Lørdag den 6. april er der Åbent hus i Historiens Hus. Alle foreninger og museer i huset har åbent denne dag, og man kan opleve udstillinger, foredrag og aktive værksteder.

Der er gratis entré for alle – og gratis te, saftevand og småkager.

Historisk Forening viser historiske billeder fra Herning og har særtilbud på Herning-bøger.

Abildå Brunkulsleje er også med denne dag, og stiller med en flot gammel lastbil, som har været brugt til at fragte brunkul på. Lastbilen kan ses på gaden uden for Historiens Hus.

Der vil være et telt slået op i haven bag Historiens Hus, hvor flere foreninger vil tilbyde aktiviteter og bogsalg samt fortælle om deres virke.

I det hele taget vil husene og området komme til at summe af aktiviteter på dagen, da der også vil være arbejdende værksteder. Mød blandt andet en spinderske, som vil vise, hvordan man kan lave sit eget garn på en spinderok.

I løbet af dagen vil der være tre foredrag ”Mordet i Tjørring” v. Villy Stampe og Kurt H. Jørgensen, ”Brunkulsbrydning i Vestjylland” v. Jan Svendsen samt ”Gården ved Grønhøj Kro, Sandkærgårdladen” v. Aksel Kramer, formand for foreningen for kartoffeltyskere i Danmark. Billetter kan kun fås på selve dagen i Historiens Hus, men er til gengæld gratis.

De lokale slægtsforskere og lokalhistorikere arbejder på dagen i deres lokaler, og der vil være en stand fra ”Danske Slægtsforskere” og lokalhistoriske foreninger fra Vestjylland.

Sygehusmuseet og Frilandsmuseet Hernings udstillinger om Jens Nielsens Bondegård, Evald Tang Kristensen samt besættelsestiden vil også være åbne.

Der er således lagt op til en spændende historisk dag for hele familien, hvor man kan forsøge sig med forskellige former for håndværk, som har været kendetegnende for Herningområdet.

Deltagende aktører på dagen:

Lokalarkivet i Herning
Historisk Forening for Herning kommune
Herning Husflid
ASRA
Sygehusmuseet Herning
Museum Midtjylland
Danske Slægtsforskere
Abildå Brunkulsleje
Hardsyssel Historisk Samfund af 1906
Slægtshistorisk Forening Herning