Program 2021

Corona-restriktioner mv. kan medføre ændringer. Hold øje med foreningens hjemmeside og husk at tilmelde dig vores nyhedsbrev – send mail til info@historiskforening.dk.

DEN GAMLE BIOGRAF – UDSAT!

Tirsdag 5. februar kl. 16.00 og kl. 19.30
Doris Frederiksen, Historisk Forening, viser film fra det gamle Herning.
Sted: Social & SundhedsSkolen, Gullestrupvej 10-12.

GENFORENINGEN – UDSAT!

Onsdag 3. marts kl. 19.30
Foredrag ved dr.phil Lars N. Henningsen om Sønderjylland mellem våbenstilstand og genforening. Arrangeres i samarbejde med Grænseforeningen for Herning og Ikast-Brande kommuner.

JENS ØRSKOV OM GØDSTRUP samt Historisk Forenings generalforsamling – UDSAT

Torsdag 22. april kl. 19.00
Lokalhistoriker Jens Ørskov fortæller om egnen omkring Gødstrup. Derefter afholder Historisk Forening generalforsamling.

FEJRING AF DANMARKS BEFRIELSE – AFLYST

Tirsdag 4. maj kl. 17.00
Morten Thing giver med udgangspunkt i sin bog »En sabotør« et portræt af faderen Børge Thing, som stammer fra Herning.
Sted: Historiens Hus, Museumsgade 32.

UDFLUGT TIL SALLING OG VIBORG

Søndag 6. juni kl. 9.00 (hjemkomst ca. kl. 17)

Besøg på Spøttrup Borg og i det historiske Viborg. Yderligere oplysninger om program, pris og tilmelding følger i Herning Folkeblad onsdag 14. april 2021 og på historiskforening.dk.
Mødested: Markedspladsen i Møllegade.

BESØG PÅ HHHERNING

Torsdag 7. september kl. 19.30

Den tidligere højskole i Birk er nu fredet. Vi hører om fremtidsplanerne og får et tilbageblik på tiden som højskole. Begrænset antal deltagere. Information om tilmelding følger senere.
Mødested: Højskolevej 11, Birk.

HANS SMIDTHS PLACERING I DANSK KUNST

Torsdag 4. november kl. 19.30
Kunsthistoriker Tilde Mønsted fortæller om sit forskningsarbejde med maleren Hans Smidth (1839-1917), som bl.a. er kendt for hedemalerier fra Midtjylland.
Sted: Herning Friskole, H.C. Ørsteds Vej 68.

Medlemmer GRATIS adgang til foredragene – entré for ikke-medlemmer kan variere.