Foreningens formål

“Foreningen har til formål at udbrede kendskabet til og vække interesse for Herningegnens historie, topografi og kulturelle forhold samt dermed beslægtede emner. Foreningen har i øvrigt til formål at støtte bestræbelser, som går ud på at bevare, hvad der skønnes at have historisk og æstetisk værdi”.

tors
19:00 BAG TINGHUSETS MURE samt  Histor... Herning Friskole
BAG TINGHUSETS MURE samt  Histor... Herning Friskole
apr 25 kl. 19:00 – 21:30
Slægts- og ”kriminalforsker” Leif Sepstrup fortæller om forbrydelser og domme fra retten i Tinghuset omkring år 1900. Derefter afholder Historisk Forening generalforsamling.
maj
søn
09:00 Udflugt til Tirpitz
Udflugt til Tirpitz
maj 12 kl. 09:00 – 17:00
Besøg og rundvisning på Tirpitz i Blåvand. Yderligere oplysninger om program, pris og tilmelding følger i Herning Folkeblad onsdag 6. marts 2019 og på historiskforening.dk. Mødested: Markedspladsen i Møllegade. Forventet hjemkomst til Herning kl. 17.
jun
tors
19:00 Vandretur i Rind Plantage Rind Kirke
Vandretur i Rind Plantage Rind Kirke
jun 13 kl. 19:00 – 22:00
ftentur i Rind Plantage med udgangspunkt ved Rind Kirke. Lokalhistoriker Evald Sønderby tager os med på en historisk vandretur gennem dele af Rind Plantage. Mødested: Rind Kirke. Gratis for medlemmer af Historisk Forening.