Generalforsamling og foredrag

Historisk Forening afholder ordinær generalforsamling i Historiens Hus onsdag 17. april 2024 kl. 19.00. Dagsorden ifølge vedtægterne

Inden generalforsamlingen er der foredrag ved Preben Eriksen fra Historisk Forening. Der er gratis adgang for medlemmer af Historisk Forening.

Erindringer fra besættelsestiden

Preben Eriksens foredrag vil handle om besættelsestiden og befrielsen. Preben var selv syv år i 1945 og er vokset op i Fasterholt. Han fortæller om krigens slutfase, hvor tyskerne havde en luftmeldepost på det næsten 80 meter høje Fasterholt Bjerg. Her var han på besøg med leverancer fra den lokale slagter. Vi skal også høre om en nedstyrtet tysk flyvemaskine, lokale modstandsfolk og jernbanesabotager. Befrielsesbudskabet fra London og arrestationer i Fasterholt i dagene derefter fylder også i erindringen. Altsammen var med til at grundlægge den store interesse for Anden Verdenskrig. 

Preben Eriksen vil desuden fortælle historien om Herning Frihedskæmper Armbind, som blev anvendt i Herning Politikreds, der strakte sig fra Kjærshovedgaard i øst til Vildbjerg i vest og fra Sunds i nord til Lind i syd.

Dato

17. apr 2024
Expired!

Tid

19:00 - 22:00

Sted

Historiens Hus
Museumsgade 32, Herning

Arrangeret af

Historisk Forening for Herning Kommune