Romerne kommer

I pinseweekenden d. 18. og 19. maj åbner Museum Midtjylland udgravningen ved Hedegård med et brag.

Oplev udgravningen af en 2000 år gammel jernalderlandsby med tilhørende befæstning. Du kan kigge arkæologerne over skuldrene mens de graver og besøge udstillingen på pladsen.

Vi får besøg af romerske legionærer og germanske krigere i fuld udrustning. Der vil være kampe, kl. 11 og 14 begge dage – og også mulighed for at se jernalderhåndværk.

Hele familien kan dyste i forskellige udendørs lege, og prøve bueskydning.

Trænger I til at hvile benene efter kampene, kan I slå jer ned ved bænkene og få stillet sulten og tørsten ved en af madboderne.

HVORFOR GRAVER VI?

I slutningen af 80’erne blev jernaldergravpladsen Hedegård udgravet nær Ejstrupholm. Her fandt arkæologerne langt flere rige grave og våbengrave end normalt. Siden da har det været et mysterie hvorfor der netop på dette sted er opstået et betydeligt høvdingesæde. Nu skal Museum Midtjylland, Museum Horsens og Moesgaard Museum grave ved Hedegård på ny for at få svar. Læs mere om historien bag her.

Udgravningerne finder sted i perioden 18. maj – 30. august. Der vil være mulighed for guidede ture og besøg i udstillingen på pladsen i hele perioden.

Dato: 18.05.2024 – 19.05.2024

Tider: Lørdag kl. 10-16 & søndag kl. 10-15

Pris: 40 kr. for voksne, gratis for børn og unge under 18 år

Dato

18. - 19. maj 2024
Ongoing...

Tid

All Day

Sted

Hedegård
Rønslundevej 5, 7361 Ejstrupholm

Arrangeret af

Museum Midtjylland
Website
https://museummidtjylland.dk/kalender/